Dablad van het Noorden

Havendagen Coevorden: van schepen, shanty’s en Ancora tot een openluchtbioscoop

  •  21 juni
  •   21 juni
  •  Wouter Bessels
  •  Coevorden
De Historische Havendagen worden 5 juli ingeleid met een kanonschot. Foto: Herman Woltersom
 De Historische Havendagen worden 5 juli ingeleid met een kanonschot. Foto: Herman Woltersom
Havenvereniging Coevorden verwacht dit jaar tienduizenden bezoekers. Foto: Herman Woltersom
 Havenvereniging Coevorden verwacht dit jaar tienduizenden bezoekers. Foto: Herman Woltersom

Met een kanonschot en scheepsgetoeter openen vrijdag 5 juli de Historische Havendagen in het centrum van Coevorden. De vestingstad is vervolgens drie dagen in de ban van schepen en water, maar biedt ook een schippersmarkt, kindervoorstellingen en optredens van zanggroep Ancora en coverband 80%NL.

Traditiegetrouw staat Havenvereniging Coevorden aan het roer van de tweejaarlijkse Havendagen. Dit jaar verwacht zij dat er tienduizenden bezoekers op het evenement afkomen.

Na de opening op vrijdag 5 juli volgt een vlootschouw en een optreden van het plaatselijke shantykoor Sjompiesingers. Een dag later wordt overdag rondom de Haven een schippersmarkt ingericht en kunnen bezoekers gebruik maken van peddelbootjes, rondvaarten en tevens met een waterfiets een rondje door de Coevorder grachten maken. Kindervoorstellingen van TipPo en Jolp, shantykoor Loo en Drostensingers uit Dalen en de streetdancegroep van Turnvereniging Coevorden verhogen de feestvreugde.

Openluchtbioscoop

Zaterdagavond treden Ancora en 80%NL op, terwijl ook een moonlighttour op de rol staat en op de naastgelegen Weeshuisweide de film Titanic in een heuse openluchtbioscoop draait.

De schippersmarkt gaat zondag overdag op herhaling, terwijl in het kader van koopzondag een keur aan shantykoren de winkelstraten opluistert met stoere zeemansliederen. Ook gemengd popkoor Sing & Swing treedt op.

Link: https://www.dvhn.nl/drenthe/coevorden/Havendagen-Coevorden-van-schepen-shantys-en-Ancora-tot-een-openluchtbioscoop-24573308.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Het volledige programma is te lezen op de website van Havendagen Coevorden: www.havendagencoevorden.nl